Maja Kończalska i Nikola Kulasiewicz klasy 3 Tż ZS nr 5 reprezentowały szkołę w IV Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia roślinna”.
Opiekunką uczennic była Marzena Samujło.
W ramach zmagań dziewczęta przygotowały autorską potrawę pod nazwą Królowa Seleryba i Dworski Zestaw Smaków. Na talerzu zaserwowały selera a’la rybę w sosie teriyaki, marchewki księżnej, sos orzechowo-serowy, puree z pietruszki z oliwą z natki oraz gąbkę biszkoptową o smaku buraka czerwonego.
Wygląda wspaniale, z pewnością smakuje jeszcze lepiej. Życzymy sukcesów.
(s), fot. – źródło: FB Powiat Stargardzki
Zanim dodasz komentarz – zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!