Stawiają na trwałość smaku

0

W ZS nr 5 odbyło się smakowite wydarzenie. W jego ramach podsumowano pilotażowy program mający za zadanie edukację młodzieży w zakresie bezpiecznego przetwarzania żywności i ograniczania szkodliwych substancji konserwujących, używanych w przemyśle spożywczym.

Program wdrażany był w roku szkolnym 2024/2025. W miniony piątek można było poznać jego przebieg i efekty. W wydarzeniu uczestniczył Bogdan Jaroszewicz, członek Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego.

W ramach programu stargardzki Rotary Club wyposażył pracownię przetwarzania żywności w profesjonalny sprzęt, który umożliwił nauczycielom sprawne i efektywne przekazywanie wiedzy z tego zakresu.

(r), fot. – źródło: FB Powiat Stargardzki

Poprzedni artykułPoszukiwany sprawca podpaleń lasów
Następny artykułBio Star. Zmiany organizacyjne na placu – trudniej korzystać z Punktu Rzeczy Używanych


Zanim dodasz komentarz – zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj